Iako sam zadovoljna svojom verzijom gulaša koji uvek pravim, htela sam da probam nešto sasvim novo. Puno različitih začina ovo jelo čine posebnim, a ljutina đumbira i paprika teraju vas da jedete još i da pritom duvate od ljutine i osećate kako vam je vrućina u isto vreme.
Meso koje ćete koristiti zavisi samo od vas, svinjsko, govedina ili mešano. Vreme kuvanja će zavisiti uglavnom od mesa koje koristite, za junetinu trebaće vam više vremena. Ne dajte da vas ovih sedam tačaka obeshrabri.
Potrebno je:
- 1 kg mesa isečenog na kockice
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašika svežeg rendanog đumbira
- 8 čenova belog luka
- 1 štapić cimeta
- 1 ljuta paprika iseckana
- 6 mahuna kardamoma, crnih
- konzerva paradajza pelata 400 g
- 1 kašika karija
- 1 kašika garam masale
- peršunov list ili korijander
- biber, ulje, so
Priprema:
* Mahune kardamoma širom stranom noža pritisnite da se otvore.- Na ulju izdinstajte sitno iseckan crni luk. Dinstajte dok ne bude providan.
- Dodajte izrendan đumbir, iseckan beli luk i štapić cimeta, papričicu, biber, kardamom.
- Dodajte pola čaše vode da se začini povežu.
- Ubacite meso i kuvajte ga na laganoj vatri 45 minuta.
- Dodajte paradajz pelat, kari prah, garam masalu, iseckan peršun i 500 ml vode.
- Kuvajte 30 minuta ili dok meso ne bude potpuno meko.
- Kari gulaš ukrasite iseckanim peršunom i iscedite preko sok od limuna.
- Možete moslužiti uz grčki pita hleb.
Prekrasna izgleda!
ОдговориИзбришиHvala Petra!
ИзбришиIako sam i sama ljubitelj klasicnog gulasa, ovaj mi za nijansu deluje privlacnije :) Fotografije su divne!
ОдговориИзбришиHvala! preporučujem da probate, samo ako ne volite ljuto budite oprezni sa količinom đumbira i papričice.:-)
Избриши