21. 10. 2010.

Hleb sa tri vrste brašna

Potrebno je:

1 šolja ječmenog brašna
1 šolja ovsenog brašna
2 šolje integralnog pšeničnog brašna
Pola kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica semenki od suncokreta
1 kašičica semenki od bundeve

Priprema:

U  posudu sipati mlaku vodu i kašičicu šećera i kvasac i ostaviti da uskisne.
Pomešati tri vrste brašna. Dodati so i uskiso kvasac, semenke, mesiti testo sve dok ne počne da se odvaja od ruku i posude. Ostaviti da nadođe sat vremena, pokrite kuhinjskom krpom.
Premesiti testo i staviti ga u sud u kom će se peći.
Ostaviti da se odmara sve dok ne udvostriči masu. Testo možete posuti semenkama i ovsenim pahuljicama.
Peći na umerenoj temperaturi oko 50 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар