14. 7. 2013.

Pesto od peršuna

Da pesto ne mora da bude samo od bosiljka, dokaz je nedavno napravljeni sos od peršuna. Čak i za one koji nisu ljubitelji peršuna, ovo je sasvim prihvatljiv i veoma ukusan sos, koji se odlično slaže sa testeninom i dobra je podloga za picu. Možete ga dodavati i pri pripremi kuvanih jela.


Potrebno je:

1 veza peršuna
1-2 čena belog luka
1 kašika pistaća
1 kašika lešnika
so, ulje


Peršun iseckajte na krupnije komade, radi lakšeg miksanja. U blender stavite peršun, beli luk i pulsirajući sameljite. Postepeno dodajte ulje, pistaće i lešnike. Miksajte dok ne dobijete glatku masu.
Ništa manje nije ukusan ni pesto od sremuša, rukole.
Napravite sopstveni pesto, po vašem ukusu.


Predlog:

Pogača će imati sasvim drugačiji izgled i ukus ako je premažete pestom, urolate kao rolat, isečete na parčice širine dva prsta. poređajte u pleh, sečena strana na gore, ostavite da nadođe. Pecite na 180* 30-40 minuta. 


Uživajte!



Još jedan predlog.



2 коментара:

  1. Odlicno ,vidis dobra ti je ideja za pistacio,ja dodajem sve orasaste plodove anjih se nisam sjetila ??!! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Pinjoli su previše skupi, a pistaća imam na pretek. Tako je nastala ova kombinacija.

    ОдговориИзбриши