Potrebno je:
500g junećeg mlevenog mesa
Začin C
1 jaje
Manja glavica crnog luka
2 češnja belog luka
1 parče bajatog hleba potopljenog u mleko
500ml kuvanog paradajza
Priprema:
Crni luk iseckati, beli luk takođe, dodati potopljeno parče hleba koje ste iscedili, dodati začine i jaje. Rukom sve sjediniti (umesiti). Oblikovati loptice koje ćete malo pobrašniti i ispeći sa svih strana. Ispečene ćufte vaditi na tanjir, kad poslednje ispečete u to ulje dodajte 2 kašike brašna. Kad brašno bude uprženo dodajte pola litra kuvanog paradajza i vratite ćufte u sos. Ako je previše gusto dodajte čašu' dve vode. Pustite da se kuva 30 min.
25. 11 2011
PS. Probala sam da ćufte ispečem u rerni i mogu vam preporučiti, mnogo su ukusnije. Od sada samo tako ću raditi.
500g junećeg mlevenog mesa
Začin C
1 jaje
Manja glavica crnog luka
2 češnja belog luka
1 parče bajatog hleba potopljenog u mleko
500ml kuvanog paradajza
Priprema:
Crni luk iseckati, beli luk takođe, dodati potopljeno parče hleba koje ste iscedili, dodati začine i jaje. Rukom sve sjediniti (umesiti). Oblikovati loptice koje ćete malo pobrašniti i ispeći sa svih strana. Ispečene ćufte vaditi na tanjir, kad poslednje ispečete u to ulje dodajte 2 kašike brašna. Kad brašno bude uprženo dodajte pola litra kuvanog paradajza i vratite ćufte u sos. Ako je previše gusto dodajte čašu' dve vode. Pustite da se kuva 30 min.
25. 11 2011
PS. Probala sam da ćufte ispečem u rerni i mogu vam preporučiti, mnogo su ukusnije. Od sada samo tako ću raditi.
Нема коментара:
Постави коментар