26. 10. 2010.

Torta sa ananasom

Potrebno je

300g šlaga
4 čaše kisele pavlake
2 kremfixa
500g piškota
konzerva ananasa(kockice)
2 čaše kristal šećera

Priprema

Umutiti šlag sa kiselom vodom prema uputstvu. Dodati 2 kremfixa.
U veću posudu sipati pavlake,sipati 2 čaše šećera i lagano promešati.Dodati umućen šlag i sve lagano promešati.
Pleh(30x20)obložiti folijom i ređati piškote.Ako su piškote deblje od običnih treba ih natopiti sokom od ananasa.
Ređati,  piškote, pavlaku, ananas, piškote, pavlaku, ananas,piškote. Ostaviti da odstoji nekoliko sati,dok piškote ne upiju višak tečnosti iz pavlake.Najbolje je tortu napraviti uveče i da odstoji preko noći..
Ako je spremate za kućnu varijantu dovoljno će biti da je premažete umućenim šlagom, ako je za goste i neki svečani momenat tortu prevrnite na tacnu, skinite foliju i ukrasite je po svom ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар