Lovačke šnicle
Potrebno je:
svinjske šnicle: 500g
šampinjoni: 400g
šargarepa: 2, srednje veličine
crni luk: 1 glavica
grašak: 400g
beli luk: 3 čena
belo vino: 2 dl
brašno, senf, so
Na malo masnoće, u tiganju izdinstati crni luk, dodati na listiće iseckane pečurke. Dodati šargarepu isečenu na kolutiće i grašak. Dinstajte sve vreme dok spremate šnicle.
Šnicle izlupajte, posolite i uvaljajte u brašno. U većoj šerpi peći šnicle, kako je koja gotova tako ih vadite. Kad su sve ispečene, sve ih vratite u šerpu. Isecite beli luk, dodajte čašu belog vina, kašičicu senfa i grašak iz tiganja. Ostaviti 20 min. da se krčka. Servirati uz krompir pire.
Šnicle izlupajte, posolite i uvaljajte u brašno. U većoj šerpi peći šnicle, kako je koja gotova tako ih vadite. Kad su sve ispečene, sve ih vratite u šerpu. Isecite beli luk, dodajte čašu belog vina, kašičicu senfa i grašak iz tiganja. Ostaviti 20 min. da se krčka. Servirati uz krompir pire.
Нема коментара:
Постави коментар