9. 12. 2010.

Sarma

Potrebno je

500g  mlevenog mešanog mesa
3 veće glavice crnog luka
3 šargarepe
150g pirinča
aleva paprika
biber
lorber
začin c
1 jaje
10 komada suvih paprika
1 glavica veća kupusa

Na ulju izdinstati crni luk, dodati izrendanu šargarepu, posoliti, staviti začin c, alevu papriku, dodati opran pirinač, mleveno meso. Sve dobro izdinstati i skloniti sa ringle. U prohlađeno dodati jaje. Izmešati.
Glavicu kupusa oprati i izdeliti na listiće. Suvu papriku preliti vrelom vodom.
Na dno šerpe poređati listove kupusa, koji se ne mogu upotrebiti za zavijanje, ređajte umotane sarme i napunjene suve paprike. Stavite nekoliko komada suvih rebara, biber u zrnu i listove lorbera. Prekriti listovima kupusa i naliti vodom. Kuvati 2 sata na umerenoj temperaturi, posle toga staviti u rernu da se zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар