Potrebno je:
5-6 patlidžana(zavisi od veličine)
5 crvenog paradajza
400g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
200ml neutralne pavlake
1 jaje
začini
Plavi patlidžan isecite na tanje listiće, isto to uradite sa crvenim paradajzom.
Plavi patlidžan poređajte u tepsiju, posolite i stavite u rernu na 180 step. 20 min.
Ispržite crni luk, dodajte meso i začine. Ostavite da se ohladi.
Nauljite sud u kojem pečete musaku, ređajte, listiće patlidžana, crvenog paradajza, meso, crveni paradajz, patlidžan. Pokrite folijom i pecite 40 min na 175* stepeni. Umutite neutralnu pavlaku sa pola šolje mleka i 1 jajetom. Skinite foliju, musaku zalijte sa pavlakom, vratite u rernu još 15 min.
Vreme pripreme 80 min.
5-6 patlidžana(zavisi od veličine)
5 crvenog paradajza
400g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
200ml neutralne pavlake
1 jaje
začini
Plavi patlidžan isecite na tanje listiće, isto to uradite sa crvenim paradajzom.
Plavi patlidžan poređajte u tepsiju, posolite i stavite u rernu na 180 step. 20 min.
Ispržite crni luk, dodajte meso i začine. Ostavite da se ohladi.
Nauljite sud u kojem pečete musaku, ređajte, listiće patlidžana, crvenog paradajza, meso, crveni paradajz, patlidžan. Pokrite folijom i pecite 40 min na 175* stepeni. Umutite neutralnu pavlaku sa pola šolje mleka i 1 jajetom. Skinite foliju, musaku zalijte sa pavlakom, vratite u rernu još 15 min.
Vreme pripreme 80 min.
Нема коментара:
Постави коментар