18. 9. 2013.

Salata sa piletinom, pečurkama i kiselim krastavcima

Salata sa piletinom, pečurkama i kiselim krastavcimaOva salata je odlična jer može da se napravi od bilo kog dela pileta, ako vam ostane od ručka, ili ako imate neko veće dešavanje, možete ispeći celo pile i napraviti salatu. Tada će vam trebati veća količina svih sastojaka i tada  piletu odstranite kožu i meso odvojte od žilica, sitno ga iseckajte ili kidajte rukama na sitne komade.

Za salatu je potrebno:

1 belo meso
250 g pečuraka
5 kiselih krastavčića
100 g majoneza
1/2 kisele pavlake 20% mm
so, biber po ukusu

Skuvano, u ovom slučaju pečeno belo meso skinite sa koske i sitno iseckajte.
Pečurke očistite i iseckajte ih na listiće i na suvom tiganju ih propržite, vodite računa da ne puste tečnost. Ako se ipak desi da pečurke puste vodu, stavite ih u cediljku da višak vode otkapa.
Krastavčiće izrendajte.
Sve sastojke sastavite, sipajte majonez, pavlaku. Sve promešajte, probajte i posolite ako je potrebno.


Salata sa piletinom, pečurkama i kiselim krastavcima

Salata sa piletinom, pečurkama i kiselim krastavcima

Ova ukusna salata može vam biti dobar namaz.

Salata sa piletinom, pečurkama i kiselim krastavcima

2 коментара:

  1. Sjajna salata, pravila sam je već nekoliko puta i svi budu oduševljeni. Ja je služim uz rolovanu teletinu....a znam da se može jesti i namazana na hljeb....sjajna je...

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je da Vam se sviđa. I meni je jedna od omiljenih salata.

    ОдговориИзбриши