понедељак, 19. септембар 2011.

Grilijaš kocke

Potrebno je:
za kore:

200 g margarina
200 g prah šećera
 250 g brašna
6 jaja
50 g kakaa

za fil:

0,5 l slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
4 kesice vanilin šećera

za grilijaš:

200 g šećera
2 žumanceta
50 g šećera u prahu
50 g margarina

Priprema

Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte i brašno. Posebno umutite belanca da dobijete čvrst sneg. Polako dodajte belanca umućenoj masi od margarina. Odvojite trećinu mase i od nje ispecite koru na 170 step. 10 min, u plehu 32x20.
U ostatak mase dodajte kakao i ispecite još dve kore, možete ih ispeći u plehu od šporeta pa ih preseći na pola, da uštedite vreme.
U šerpicu sipajte pavlaku i dodajte izlomljenu čokoladu. zagrevajte na pari sve dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi, najbolje u frižideru. Kad je ohlađeno, umutite fil mikserom .
Filujte, crna kora, fil, žuta kora, fil, crna kora. Preko druge crne kore premažite fil sa grilijašom.
Grilijaš: 200 g kristal šećera sipajte u suvu šerpicu, uključite na srednju temperaturu (1,5-2 ) Povremeno drvenom kašikom promešajte šećer. Pustite šećer da dobije svetlo braon boju. Karamel sipajte na papir za pečenje. Ostavite da se ohladi. Izlomite ga i u seckalici ga sameljite, dodajte ga u ohlađeni žuti fil.
Žumanca umutite sa šećerom u prahu i kuvajte na pari. U ohlađeno dodajte grilijaš i margarin. Nafilujte gornju koru.




2 коментара:

  1. Super izgleda. Moram probati ovaj kolacic.Hvala na receptu!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Nema na čemu, drago mi je što Vam se sviđa. Nije ni komplikovan za pravljenje.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...