18. 9. 2011.

Piletina sa jabukama

Potrebno je:

2 kašike ulja
1 glavica crnog luka
1 belo meso
2 jabuke nakisele
300 g pečuraka
2 supene kašike soja sosa
1/2 kašičice čilija
so, biber
1 kašika gustina

Na ulju propržiti crni luk, dodati belo meso icečeno na kockice. Dinstati 10 min, dodati oljuštene jabuke isečene na sitne kockice, i šampinjone isečene na listiće. Začiniti i dinstati, možda treba dodati malo vode, pečurke će same pustiti tečnost.  Dinstati 20 minuta. Kašiku gustina razmutiti  sa dve kašike vode i dodati u jelo, pustiti da provri i dinstati još 5 min. Sklonite sa ringle i servirati uz pirinač.
Najbolje je ovo jelo spremiti u voku ili u nekom većem tiganju.


Нема коментара:

Постави коментар