субота, 22. октобар 2011.

Salata sa pšeničnim klicama i tofu sirom

Malo zdrave hrane neće nam škoditi, u stvari treba je bar dva puta nedeljno konzumirati. Meni se sviđa, u stvari svako treba da je spremi sa namirnicama koje najviše voli. Prvo sam pravila klice, a onda sam napravila ovu salatu. Probajte, uvek treba probati nešto novo a uz to i veoma zdravo.
Ja sam salatu pravila od ovih sastojaka:

50 g tofu sira
1 šolja graška
1 šolja kukuruza šećerca
2 šargarepe
1 šolja zelene boranije
1 šolja klica
laneno ulje, balzamiko sirće
gomasio( zdrava hrana), ja je koristim umesto soli za salatu
manje parče bundeve
1/2 kašičice cimeta, mlevenog kima

U činiju napravite dresing, sipajte ulje, sirće i u to dodajte tofu isečen na sitne kockice, da tofu upije ukus dresinga. Kažu da je tofu kao sunđer, zato ga stavljam u dresing,  da pokupi ukus cimeta i kima jer nisam baš ljubitelj tofua.
Povrće skuvajte, iseckajte na sitne kocke, možete i kupiti frikomove kombinacije(za rusku salatu, balkanska mešavina, zlatna mešavina itd), dodajte klice. Sve sastojke stavite u veliku činiju i prelijte dresingom. Ostavite da se ohladi.





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...