Tikvice se mogu pripremati na hiljadu načina. Za ovu ukusnu musaku potrebno je:
5-6 krompira
4 mlade tikvice
400 g mlevenog mesa
125 ml pavlake za kuvanje
1 jaje, so
pera od mladog luka(3 komada)
Krompir dobro operite, skuvajte ga u ljusci(ne mora da bude potpuno skuvan, dosta je 15 min).
Tikvice operite, osušite krpom i nasecite ih na tanke kolutove.
Mleveno meso posolite, dodajte jaje i imešajte rukom, začinite.
Krompir oljuštite, nasecite ga na kolutove.
Nauljite vatrostanu činiju i ređajte, kolutove tikvica, kolutove krompira, mleveno meso, naseckana pera mladog luka, ponoviti još jedan red. Na vrhu neka vam budu krompiri.
Staviti da se peče na 180 stepeni 35-40 minuta, pred kraj pečenja prelijte sa umućenim jajetom i pavlakom za kuvanje.
5-6 krompira
4 mlade tikvice
400 g mlevenog mesa
125 ml pavlake za kuvanje
1 jaje, so
pera od mladog luka(3 komada)
Krompir dobro operite, skuvajte ga u ljusci(ne mora da bude potpuno skuvan, dosta je 15 min).
Tikvice operite, osušite krpom i nasecite ih na tanke kolutove.
Mleveno meso posolite, dodajte jaje i imešajte rukom, začinite.
Krompir oljuštite, nasecite ga na kolutove.
Nauljite vatrostanu činiju i ređajte, kolutove tikvica, kolutove krompira, mleveno meso, naseckana pera mladog luka, ponoviti još jedan red. Na vrhu neka vam budu krompiri.
Staviti da se peče na 180 stepeni 35-40 minuta, pred kraj pečenja prelijte sa umućenim jajetom i pavlakom za kuvanje.
Нема коментара:
Постави коментар