Ovo je jedna veoma neobična pogača. Možda ne znate, ali ja sam veliki ljubitelj belog luka i zato je ova pogača sa belim lukom. Uz njega je ruzmarin odličan dodatak, i u ovoj pogači je zbog igre "Ajme koliko nas je" gde je ovog meseca domaćica Milkica.
Da ne dužim, za ovu pogaču sam iskoristila ludo testo (pola mere), inače sastojci koji idu u ludo testo su:
Postupak izrade ludog testa možete videti na gore postavljenom linku.
Za premazivanje testa potrebno je:
4 čena belog luka (zavisi koliki su čenovi)
2 kašike ruzmarina
50 g margarina sobne temperature
Izgnječite beli luk, dodajte iseckan ruzmarin, pomešajte (možete koristiti i suvi ruzmarin). Kad ga pomešate sa belim lukom malo će omekšati.
Testo razvucite u pravougaonik, debljine pola prsta. Premažite testo margarinom, zatim dodajte smesu od belog luka i ruzmarina. Sve prstima razvucite po testu.
Testo urolakte služeči se prstima (nemojte testo samo urolati, nego uhvatite početak testa i kao da ga nabijate okrećite ka unutrašnjoj strani i tako svaki put dok ne dođete do kraja testa) da nemate praznog prostora. Isti postipak je u izradi cinabona.
Urolano testo presecite po sredini, ali nikako celom dužinom, krenite nekih 5 cm od početka. Isečene krajeve okrenite na gore, prema sebi i počnite da ih pletete. Napravite od testa krug.
Tepsiju u kojoj ćete peći namažite margarinom, prenesite pogaču, premažite je rastopljenim margarinom i pospite ruzmarinom. Ostavite je da narasta 30-40 minuta.
Pecite je na 180* 30-40 minuta, dok ne dobije lepu braon boju. Gotovu pogaču ostavite da se ohladi, pokrijte je krpom.
Dok se pogača pekla, u rernu sam stavila šerpicu sa vodom da bi pogača dobila lepu koricu, mislim da sam uspela u tome.
Da ne dužim, za ovu pogaču sam iskoristila ludo testo (pola mere), inače sastojci koji idu u ludo testo su:
- brašno
- kvasac
- jogurt
- jaje
- mleko
- ulje
Postupak izrade ludog testa možete videti na gore postavljenom linku.
Za premazivanje testa potrebno je:
4 čena belog luka (zavisi koliki su čenovi)
2 kašike ruzmarina
50 g margarina sobne temperature
Izgnječite beli luk, dodajte iseckan ruzmarin, pomešajte (možete koristiti i suvi ruzmarin). Kad ga pomešate sa belim lukom malo će omekšati.
Testo razvucite u pravougaonik, debljine pola prsta. Premažite testo margarinom, zatim dodajte smesu od belog luka i ruzmarina. Sve prstima razvucite po testu.
Testo urolakte služeči se prstima (nemojte testo samo urolati, nego uhvatite početak testa i kao da ga nabijate okrećite ka unutrašnjoj strani i tako svaki put dok ne dođete do kraja testa) da nemate praznog prostora. Isti postipak je u izradi cinabona.
Urolano testo presecite po sredini, ali nikako celom dužinom, krenite nekih 5 cm od početka. Isečene krajeve okrenite na gore, prema sebi i počnite da ih pletete. Napravite od testa krug.
Tepsiju u kojoj ćete peći namažite margarinom, prenesite pogaču, premažite je rastopljenim margarinom i pospite ruzmarinom. Ostavite je da narasta 30-40 minuta.
Pecite je na 180* 30-40 minuta, dok ne dobije lepu braon boju. Gotovu pogaču ostavite da se ohladi, pokrijte je krpom.
Dok se pogača pekla, u rernu sam stavila šerpicu sa vodom da bi pogača dobila lepu koricu, mislim da sam uspela u tome.
divno ti izgleda! taj nacin rolanja je bas efektan..
ОдговориИзбришиPrekrasno izgleda! Mogu zamisliti kako je mirisna i ukusna!
ОдговориИзбришиOvo je nesto zaista sjajno! I ja obozavam beli luk, a i ruzmarin i pogace... Hvala na ulaznici! :)
ОдговориИзбришиPogača je fantastična,možete je "puniti" čime želite.
ОдговориИзбришиNajviše volim miris kuće u kojoj se peče pogača.
Čestitam i drago mi je da je ovaj recept na trinu za prošli mesec u igric ” ajme, koliko nas je” sa temom ruzmarin.
ОдговориИзбришиTesta sa krompirom su zaista lepa i dugo ostaju sveža.