Sada kada su tropske vrućine, verujem da manje vremena provodite u kuhinji. Za pripremu ovog namaza potrebno je samo na 30 minuta uključiti rernu, i to je sve. Nadam se da vam to neće biti nikakav problem.
Često sam pravila namaz od plavog patlidžana, a ovaj se razlikuje od prethodnog po tome što u ovom ima samlevenih semenki suncokreta. Razlog je veoma jednostavan, nisam imala tahini, a pasta od suncokreta je došla kao odlična zamena.
Često sam pravila namaz od plavog patlidžana, a ovaj se razlikuje od prethodnog po tome što u ovom ima samlevenih semenki suncokreta. Razlog je veoma jednostavan, nisam imala tahini, a pasta od suncokreta je došla kao odlična zamena.
Za namaz je potrebno:
1 plavi patlidžan
1 čen belog luka
4 kašike semenki od suncokreta
so, biber,
sok od pola limuna
Plavi patlidžan umotajte u alufoliju, pecite, u zavisnosti od veličine patlidžana, oko 30-40 minuta.
U suvom tiganju kratko propržite semenke suncokreta.
Ohlađene semenke izmiksajte u mlinu.
Pečeni patlidžan oljuštite koliko je moguće, stavite ga u blender, dodajte izmiksane semenke, i pulsirajući sve izmiksajte.
Posolite, pobiberite i dodajte sok od jednog limuna. Još jednom sve izmešajte da se sve sjedini i stavite u frižider da se prohladi.
Ovo je odličan namaz za ove vrele dane i odlična opcija zdrave hrane. Ovaj recept može vam biti osnova recepta, sami dodajte ono što najviše volite, sušeni paradajz, masline.....
Нема коментара:
Постави коментар