недеља, 26. јануар 2014.

Karamelizovani crni luk

Ko bi pomislio da kombinacija crnog ljutog luka sa žutim šećerom može da da tako jedinstven, slatkast ukus? Savršen je dodatak sendvičima, dodatak jelu ili kao prilog. Mogućnosti su neograničene i zavise od vaše mašte.


Potrebno je:
3 glavice crnog luka  srednje veličine
2 kašike ulja
1 kašika žutog šećera
2 kašike balzamiko sirćeta
so, biber

Luk isecite na pola, zatim sve iseckajte na rezance. Na ulju dinstajte 10 minuta. Dodajte šećer i nastavite sa dinstanjem još 25 minuta. Posolite, pobiberite. Sipajte balzamiko i dinstajte još 10 minuta.
To je sva mudrost, vaš luk je gotov i možete da uživate u njegovom ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...