Dekorativni rolat koji možete spremiti sa bilo kojim zelenim povrćem, u ovom slučaju sa listovima mlade rotkvice, odličan je za razne prilike.
Potrebno je:
za testo
5 jaja
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo, so
5 kašika obarenog i iseckanog povrća (spanać, kopriva, zelje.......)
Fil:
200 g šunke u listovima
300 g mascarponea
1/2 čaše kisele pavlake
4 čena belog luka (izgnječenog)
1. Umutite posebno žumanca i belanca. U umućena žumanca dodajte sve sastojke potrebne za testo a na kraju dodajte umućena belanca.
2. Umućenu smesu sipajte u pleh dimenzije 26x35 i pecite na 180° 15 minuta.
3. Ispečeno testo stavite na krpu i dok je još vruće uvijte ga u rolat.
4. Mascarpone i kiselu pavlaku izmešajte i dodajte 4 čena izgnječenog belog luka.
5. Ohlađen rolat odvijte, poređajte listove šunke, preko šunke stavite mascarpone.i ponovo ga uvijte u rolat.
6. Osatvite da se rolat ohladi pre sečenja, bilo bi bolje da se napravi jedan dan ranije.
Potrebno je:
za testo
5 jaja
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo, so
5 kašika obarenog i iseckanog povrća (spanać, kopriva, zelje.......)
Fil:
200 g šunke u listovima
300 g mascarponea
1/2 čaše kisele pavlake
4 čena belog luka (izgnječenog)
1. Umutite posebno žumanca i belanca. U umućena žumanca dodajte sve sastojke potrebne za testo a na kraju dodajte umućena belanca.
2. Umućenu smesu sipajte u pleh dimenzije 26x35 i pecite na 180° 15 minuta.
3. Ispečeno testo stavite na krpu i dok je još vruće uvijte ga u rolat.
4. Mascarpone i kiselu pavlaku izmešajte i dodajte 4 čena izgnječenog belog luka.
5. Ohlađen rolat odvijte, poređajte listove šunke, preko šunke stavite mascarpone.i ponovo ga uvijte u rolat.
6. Osatvite da se rolat ohladi pre sečenja, bilo bi bolje da se napravi jedan dan ranije.
Нема коментара:
Постави коментар