Pita sa sremušem
Potrebno je:
0,5 kg kora za gibanicu
2 praziluka srednje veličine (beli i bledozeleni deo)
1,5 veza sremuša
200 g šampinjona
3 jajeta
0.5 čaše kisele pavlake
1. Praziluk iseckajte na tanje kolutiće. Sremuš iseckajte na tanje trakice. Pečurke očistite i nasecite ih na listiće.
2. U činiji izmešajte povrće sa pečurkama, dodajte umućena jaja i pavlaku.
3. Nauljite tepsiju i ređajte kore i fil, između svake kore dodajte po dve kašike fila.
4. Pecite na 180℃ 30-35 minuta.
Napomena:
Ja sam za pitu koristila sirovo povrće, ako želite možete povrće izdinstati pre ređanja.
Pita je veoma ukusna, nije previše jaka iako se može činiti takvom zbog količine sremuša.
Нема коментара:
Постави коментар