6. 9. 2010.

Voćna torta

Sastojci:

300g mlevenog keksa
1 kašićica cimeta
125g maslaca
3 pudinga od vanile
800ml mleka
900g smrznutog voća
1 vanilin šećer
3 kesice želatina
Šolja soka od maline

Priprema:

Na okrugli pleh staviti papir za pečenje. 300g keksa sipati u posudu, dodati 7-8 kašika mleka, potpuno otopljen maslac i kašičicu cimeta. Sve dobro izmešati i rukom poravnati u plehu. Puding skuvati u 800ml mleka prema uputstvu sa kesice. Mlak puding preliti preko kore od keksa. Staviti u frižider da se ohladi. Voće sipati u posudu, preko sipati 3 kesice želatina, 5-6 kašika šećera, 1 vanilin šećer, šolju soka od maline. Staviti na ringlu da se malo ugreje, ali ne sme da proključa. Ostaviti da se prohladi 5 minuta i preliti preko pudinga. Vratiti u frižider da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар