2. 10. 2010.

Mramorni kuglof

Sastojci:

Mramorni kuglof
4 žumanceta
4 belanceta
250g šećera
125g putera
300g brašna
1 prašak za pecivo
Pomorandžina kora
3 kašike ruma
200ml mleka
100g mlevenog badema
Margarin
Prezle
Kakao

Priprema:

Modlu za kuglof namazati margarinom i posuti prezlama. Staviti u frižider da se ohladi.

Penasto umutiti 4 žumanceta sa 250g šećera i 125g putera. Dodati 300g brašna pomešanog sa jednim praškom za pecivo, izredanu koru od pomorandže, 3 kašike ruma, 200ml mleka i 100g mlevenog badema. Dobro izmešati i dodati sneg od 4 belanceta.

U kalup sipati pola mase. U drugu polovinu dodati 2 kašike kakaa, i izručiti preko prve mase i lagano promešati viljuškom da se dobije šara. Peći 40-45 minuta na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар