Mramorni kuglof |
4 belanceta
250g šećera
125g putera
300g brašna
1 prašak za pecivo
Pomorandžina kora
3 kašike ruma
200ml mleka
100g mlevenog badema
Margarin
Prezle
Kakao
Priprema:
Modlu za kuglof namazati margarinom i posuti prezlama. Staviti u frižider da se ohladi.
Penasto umutiti 4 žumanceta sa 250g šećera i 125g putera. Dodati 300g brašna pomešanog sa jednim praškom za pecivo, izredanu koru od pomorandže, 3 kašike ruma, 200ml mleka i 100g mlevenog badema. Dobro izmešati i dodati sneg od 4 belanceta.
U kalup sipati pola mase. U drugu polovinu dodati 2 kašike kakaa, i izručiti preko prve mase i lagano promešati viljuškom da se dobije šara. Peći 40-45 minuta na 180 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар