Potrebno je:
1 šoljica sirćeta (od kafe)
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
Prstohvat slačice
Biber u zrnu
Suva mirođija
Priprema:
kiseli krastavčići |
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
Prstohvat slačice
Biber u zrnu
Suva mirođija
Priprema:
Na dno tegle staviti prstohvat slačice, biber u zrnu, suvu mirođiju (po ukusu). Naređati krastavčiće. Tako uraditi sa svim krastavcima koje imate. Na naređane krastavčiće sipati šećer, so, šoljicu sirćeta i teglu do vrha napuniti vodom i zatvoriti. Okrenuti teglu naopako i ostaviti da stoji 20 minuta.
Posle 20 minuta tegle sterilisati na sledeći način:
Na dno šerpe staviti krpu. Poređati tegle da se ne dodiruju i doliti vodu do poklopca tegle. Ostaviti da provri. Kad provri, ostaviti da vri još 10 minuta i u toj vodi ostaviti da se ohlade.Posle 20 minuta tegle sterilisati na sledeći način:
Нема коментара:
Постави коментар