Sada je treba iskoristiti dok je još ima.
Potrebno je:
200 g krompira
100 g bundeve
ulje od koštica grožđa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice suve mente
1 čašičica kumina ( mlevenog kima)
1 šargarepa
U šerpu staviti očišćen krompir, bundevu iseckanu na kockice, i jednu šargarepu. Skuvajte.
Napravite pire. U tiganj sipajte ulje od semenki grožđa, dodajte sitno iseckani crni luk i beli luk. Dinstajte jedno 10 min. dodajte kumin, posolite, pobiberite, dodajte mentu. Promešajte i dodajte u spremljen pire.
Kod ovog recepta mi se sviđa, kad se pire ohladi uopšte nije onako tvrd, kao što je slučaj sa krompirom.
Recept je za pire ali na slici je kompletan ručak, može vam biti kao predlog.
Možete napraviti i drugu kombinaciju, umesto krompira dodajte skuvane leblebije koje morate da izmiksate. Leblebije treba da prenoće a zatim da ih skuvate 25 min.
Potrebno je:
200 g krompira
100 g bundeve
ulje od koštica grožđa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice suve mente
1 čašičica kumina ( mlevenog kima)
1 šargarepa
U šerpu staviti očišćen krompir, bundevu iseckanu na kockice, i jednu šargarepu. Skuvajte.
Napravite pire. U tiganj sipajte ulje od semenki grožđa, dodajte sitno iseckani crni luk i beli luk. Dinstajte jedno 10 min. dodajte kumin, posolite, pobiberite, dodajte mentu. Promešajte i dodajte u spremljen pire.
Kod ovog recepta mi se sviđa, kad se pire ohladi uopšte nije onako tvrd, kao što je slučaj sa krompirom.
Recept je za pire ali na slici je kompletan ručak, može vam biti kao predlog.
Možete napraviti i drugu kombinaciju, umesto krompira dodajte skuvane leblebije koje morate da izmiksate. Leblebije treba da prenoće a zatim da ih skuvate 25 min.
Нема коментара:
Постави коментар