Potrebno je:
- 4 kašike susama
- 3 kašike soka od limuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- soli po ukusu
- Ispecite susam u suvom teflon tiganju do svetlo braon boje. Neprestano mešajte, vodeći računa da susam ne izgori (čak i kad budete pomerili tiganj sa ringle susam će nastaviti da se peče zbog toplog tiganja). Mešajte susam dok se ne ohladi ili ga prebacite u hladnu činiju.
- U manji blender sipajte ohlađeni susam i sameljite ga. Dodajte beli luk i ponovo izmiksajte. Na kraju dodajte sok od limuna i maslinovo ulje. Dobili ste domaći tahini koji možete upotrebiti za humus, kao preliv za salatu, možete ga dodati u proceđeno kiselo mleko, u namaz...........
![Recept za domaći tahini Domaći tahini](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim70PHPvuQpxeAw0BOkmoXEH4-C_vm-aP_VKoObQW5QJig2ibtHcwSMwgyJg3ihxQnhvVq1Fj60K4d6fYiqiXjlVXM_yCSy0Ogo2rgrbn0akehql6o8brECQTGHQIQSzQ-KrOHq4pbwj8/s1600/domaci-tahini.jpg)
![Recept za domaći tahini Domaći tahini](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdVm-1BKhPMhod_S0pc1bJAVfjjOg3yT4oCq4DZRtn-NNasOMyOVG48ikJEeCPMnR8t8WtPpzkjwR7S4G2_fDC5erv4QGscs23FCM60-jOCd-Q2bNCc9-LB3jAZ4Bieb01aptZl-9TnqU/s1600/domaci-tahini-2.jpg)
Нема коментара:
Постави коментар