Da li vam se dešava da određena jela uvek pravite sa istim prilogom? Kod mene je bio taj slučaj kada je u pitanju bila riba. Uvek ista krompir salata, sve dok je nisam zamenila ovom, pikantnom i malo neobičnom, a ništa manje ukusnom od prethodne.
Količina krompira zavisi od članova, za nas troje ja obično stavim 5 krompira srednje veličine. Krompire operite i kuvajte ih u ljusci. Kad su skuvani, prelijte ih hladnom vodom i sačekajte da se ohlade. Ohlađene krompire oljuštite.
Količina krompira zavisi od članova, za nas troje ja obično stavim 5 krompira srednje veličine. Krompire operite i kuvajte ih u ljusci. Kad su skuvani, prelijte ih hladnom vodom i sačekajte da se ohlade. Ohlađene krompire oljuštite.
Za salatu je potrebno:
- krompir
- veza mladog luka
- čili papričica
- 1 kašičica sumaka
- peršun, menta
- so, biber, na vrh kašičice šećera u prahu
- ulje, sok od lumuna
Priprema
- Skuvani krompir isecite na kolutove, stavite u veću činiju.
- Dodajte iseckan mladi luk zajedno sa percima.
- Iseckajte papričicu (ako volite ljuto ostavite semenke), dodajte iseckanu mentu, peršun i kašičicu sumaka (nije obavezno). Sve promešajte i začinite solju i biberom. Ulje, sok od limuna i šećer izmešajte i prelijte preko salate.
- Ostavite 20 minuta u frižideru, da se salata ohladi i da se ukusi sjedine.
Нема коментара:
Постави коментар