Iskoristite tikvice maksimalno, sada su na pijaci jeftinije nego pre nekoliko dana.
Za pitu vam je potrebno:
1 pakovanje lisnatog testa - 500 g (obično u pakovanju budu dve kore)
5 tikvica srednje veličine
3 šargarepe
1 crni luk
3 čena belog luka
60 g pirinča
80 g parmezana
so, biber
1/2 veze peršuna
Skuvajte pirinač.
Tikvice operite, izrendajte i posolite. Ostavite ih da odstoje do upotrebe.
Izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte izrendanu šargarepu. Dinstajte nekoliko minuta. Ubacite isceđene tikvice, posolite. Dinstajte 5 minuta.
Za pitu vam je potrebno:
1 pakovanje lisnatog testa - 500 g (obično u pakovanju budu dve kore)
5 tikvica srednje veličine
3 šargarepe
1 crni luk
3 čena belog luka
60 g pirinča
80 g parmezana
so, biber
1/2 veze peršuna
Skuvajte pirinač.
Tikvice operite, izrendajte i posolite. Ostavite ih da odstoje do upotrebe.
Izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte izrendanu šargarepu. Dinstajte nekoliko minuta. Ubacite isceđene tikvice, posolite. Dinstajte 5 minuta.
Sklonite sud sa šporeta, dodajte skuvani pirinač i sve izmešajte. U ohlađenu masu dodajte 2 jajeta, parmezan i pola veze iseckanog peršuna.
Jednu koru lisnatog testa razvucite pomoću oklagije u dimenziju pleha koji ćete koristiti (ja sam koristila pleh 20x30 cm)
Razvučeno testo stavite u pleh, s tim da koru malo povučete, tj. da korom obložite stranice pleha. Sipajte masu sa tikvicama. Preko mase stavite drugu koru, malo je izbockajte viljuškom, premažite je umućenim jajetom i stavite je da se peče.
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 200* 20-30 minuta, dok ne dobijte lepu braon boju.
Ako želite da vam fil bude deblji, uzmite manji pleh za pečenje.
Нема коментара:
Постави коментар