Piletinu možete spremiti na hiljadu načina, ovo je jedan od hiljadu. Ima dosta zaćina, a onaj koji je karakterističan i koji boji piletinu u žuto je, naravno, kurkuma. Nemojte da vas količina sastojaka obeshrabi, svakako je probajte.
Povrće koje dodajete može biti lični izbor, umesto boranije dodajte, recimo, grašak, pasulj ili leblebije...
Potrebno je:
4 bataka sa karabatkom
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kašika svežeg rendanog đumbira
1 kašičica kima
1 kašičica mlevene paprike u prahu
1 kašičica korijandera (usitnjenog u avanu)
1/2 kurkume
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 konzerva usitnjenog paradajza
1 veća šolja boranije
1/2 šolje milerama
1/4 šolje soka od limuna
1/2 šolje iseckanog lišća peršuna
1. Dinstajte crni i beli luk oko 5 minuta, dok crni luk ne postane providan. Dodajte đumbir, mlevenu papriku u prahu, kim, korijander, kurkumu, crni biber. Dinstajte veoma kratko, oko pola minuta. Dodajte paradajz iz konzerve i boraniju. Promešajte i dinstajte kratko, a zatim dodajte sledeće sastojke.
2.Dodajte mileram, sok od limuna i piletinu (možete odvojiti batake od karabataka i skinuti kožu sa mesa - barem sam ja tako uradila, izbor je na vama).
3.Kuvajte 40 minuta, dok se piletina ne skuva. Posolite, dodajte iseckan peršun i poslužite. Dobar prilog ovom jelu možće biti pirinač.
Povrće koje dodajete može biti lični izbor, umesto boranije dodajte, recimo, grašak, pasulj ili leblebije...
Pikantna piletina u žutom sosu
Potrebno je:
4 bataka sa karabatkom
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kašika svežeg rendanog đumbira
1 kašičica kima
1 kašičica mlevene paprike u prahu
1 kašičica korijandera (usitnjenog u avanu)
1/2 kurkume
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 konzerva usitnjenog paradajza
1 veća šolja boranije
1/2 šolje milerama
1/4 šolje soka od limuna
1/2 šolje iseckanog lišća peršuna
1. Dinstajte crni i beli luk oko 5 minuta, dok crni luk ne postane providan. Dodajte đumbir, mlevenu papriku u prahu, kim, korijander, kurkumu, crni biber. Dinstajte veoma kratko, oko pola minuta. Dodajte paradajz iz konzerve i boraniju. Promešajte i dinstajte kratko, a zatim dodajte sledeće sastojke.
2.Dodajte mileram, sok od limuna i piletinu (možete odvojiti batake od karabataka i skinuti kožu sa mesa - barem sam ja tako uradila, izbor je na vama).
3.Kuvajte 40 minuta, dok se piletina ne skuva. Posolite, dodajte iseckan peršun i poslužite. Dobar prilog ovom jelu možće biti pirinač.
Нема коментара:
Постави коментар