Ove tropske temperature nikako da prođu, u takvim uslovima i nisam nešto luda da stojim pored šporeta. Ove pečurke mogu vam biti dodatak glavnom jelu ili pojačati ukus doručku. Ovaj miks se brzo sprema, tako da je pogodan za ove visoke temperature. Sve što vam je potrebno je malo dobro odabranih sastojaka.
Količinu i vrstu pečuraka izaberite prema broju ljudi za koje spremate i njihovom ukusu.
Potrebno je:
- 400 g šampinjona
- 400 g bukovača
- 400 g braon šampinjona
- 3 čena belog luka
- 1 veća grančica ruzmarina
- 4 kašike maslinovog ulja
- morska so, biber
Priprema:
- Pečurke prebrišite ili ih oljuštite ako su prljave. Bukovače iscepkajte po dužini, kao da cepate papir - uhvatite jedan kraj pečurke i samo povicite po dužini prema stabljici.
- Pečurke poređajte na papir za pečenje koji ste stavili u pleh.
- Očišćen beli luk, iglice ruzmarina, so, biber i maslinovo ulje usitnite u blenderu (možete se poslužiti i nožem).
- Prelijte sos preko pečuraka, sve izmešajte rukama da sos dopre do svake pečurke,
- Pecite 15-20 minuta na 180*
Нема коментара:
Постави коментар