21. 12. 2010.

Bela pistaći torta

Potrebno je
za kore
6 jaja
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
3 kašike hladne vode
2 kašike brašna
3 kašike griza
3 kašike kokosovog brašna

Za fil
1l slatke pavlake
3 kesice vanilin šećera
kesica kremfixa ,
50g seckanih pistaća
50g seckanih urmi
200ml mleka

Za dekoraciju
50g mlevenih pistaća

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i vodom, pa dodati sastavljeneo brašno sa kokosom i grizom. Posebno ulupajte belanca i dodajte žumancima. Testo sipajte u kalup za tortu(kalup na otvaranje 26cm,) I peći 20 min. na 180 stepeni. Ohlađenu koru isecite  tako da dobijete tri kore. Za fil dobro umutite slatku pavlaku s vanilin šećerom i kremfixom, Odvojite nekoliko kašika za dekorisanje, a u ostatak dodajte pistaće i urme.
Svaku koru pre filovanja nakvasite mlekom.
Filujte redom kore i ukrasite je okolo i po sredini mlevenim pistaćima.

Нема коментара:

Постави коментар