Potrebno je:
- 5 jaja
- 2 čaše (od jogurta) šećera
- 1 čaša ulja
- 250ml jogurta
- 200g kokosa
- 1 prašak za pecivo
- 500g tankih kora
Za preliv: - 500g šećera
- 200ml vode
Priprema:
- Umutiti sve sastojke mikserom. Filovati kore.
- U nauljen pleh staviti 2 kore, sipati 4 kutlače (za sos) fila, zatim 2 kore, pa fil i tako ređati sve dok ne potrošite i kore i fil. Poslednju koru ne filovati.
- Baklavu isecite pre pečenja na željeni oblik, najbolje kocke.
- Peći na 175°C, 25 min.
- Preliti baklavu ukuvanim šećerom: 500g šećera kuvati 20 min. sa 200ml vode.
- Na isti način može da se napravi i baklava sa makom, naravno umesto kokosa stavite mak.
:)
Нема коментара:
Постави коментар