Baš sam se uželela ovog jela, nisam ga pravila odavno.
Ako vam ostane viška fila, ništa strašno, stavite ga između paprika i paprike će biti još ukusnije. Ovako sam ja pravila , a vi možete da smanjite ili povećate povrće ili da dodate neko koje volite.
Potrebno je:
10 paprika za punjenje
5 glavica crnog luka
3 izrendane šargarepe
7 srednje veličine izrendanih krompira
so, biber
1 jaje
1/2 l kuvanog paradajza
100 g pirinča
Svo povrće pripremite, izrendajte.
Crni luk izdinstajte, dodajte šargarepu. Kada je sve izdinstano dodajte opran pirinač, i izrendan krompir.
Posolite, pobiberite. U prohlađeno dodajte jedno jaje, sve promešajte i punite paprike. Paprike možete zatvarati kolutovima krompira ili kašičicom brašna kao što sam ja to radila. Poređajte paprike u đuvećaru, nalijte kuvanim paradajzom i mlakom vodom. Ako vam je ostao fil, slobodno ga poređajte između paprika.
Stavite sud u rernu da se kuva na 170 stepeni, 40 min, pazite da vam jelo ne ostane bez vode. Pospite paprike peršunom kad ih izvadite iz rerne.
Ako vam ostane viška fila, ništa strašno, stavite ga između paprika i paprike će biti još ukusnije. Ovako sam ja pravila , a vi možete da smanjite ili povećate povrće ili da dodate neko koje volite.
Potrebno je:
10 paprika za punjenje
5 glavica crnog luka
3 izrendane šargarepe
7 srednje veličine izrendanih krompira
so, biber
1 jaje
1/2 l kuvanog paradajza
100 g pirinča
Svo povrće pripremite, izrendajte.
Crni luk izdinstajte, dodajte šargarepu. Kada je sve izdinstano dodajte opran pirinač, i izrendan krompir.
Posolite, pobiberite. U prohlađeno dodajte jedno jaje, sve promešajte i punite paprike. Paprike možete zatvarati kolutovima krompira ili kašičicom brašna kao što sam ja to radila. Poređajte paprike u đuvećaru, nalijte kuvanim paradajzom i mlakom vodom. Ako vam je ostao fil, slobodno ga poređajte između paprika.
Stavite sud u rernu da se kuva na 170 stepeni, 40 min, pazite da vam jelo ne ostane bez vode. Pospite paprike peršunom kad ih izvadite iz rerne.
Нема коментара:
Постави коментар