21. 2. 2013.

Veganski tart sa spanaćem

Ko bi rekao da ću modlu za tart kupiti kod Kineza, i još modlu kojoj se skida dno. Prosto sam bila oduševljena i naravno da nisam mogla da odem bez nje.
Prvi tart koji je napravljen u njemu je, naravno, veganski tart, jer smo u tom trenutku bili u veganskoj nedelji.
Evo kako sam ja pravila ovaj veganski tart.


Za testo je potrebno:


200g brašna
125g margarina
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2-3 kašike vode (ako je potrebno)

Sve sastojke izmešajte i umesite testo, možete se poslužiti i multipraktikom. Možda je tako i bolje, testo se neće grejati kao što bi se grejalo od vaših ruku ukoliko biste ga mesili. Testo stavite u frižider na 20 minuta, taman dok spremite fil .

Za fil vam je potrebno:

moja kombinacija

1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
100g obarenog spanaća
2 krompira
2 veća paradajza
1 kašika pistaća (nije obavezno)
so, biber, ulje, majčina dušica
1 šolja kuvanog paradajza


Crni luk iseckajte na polumesece i izdinstajte ga na malo ulja. Gotov luk izvadite, u ulje dodajte iseckan beli luk, zatim spanać. Promešajte malo da se sve izmeša. Sklonite sa šporeta.
Iseckajte krompir na tanke kolutove, paradajz.
Testo rastanjite pomoću oklagije. Testo prebacite u kalup, malo će se možda kidati, ali ništa strašno, sve se to može popraviti prstima. Kada ste kalup obložili testom, viljuškom ga izbodite na nekoliko mesta, preko kore stavite papir za pečenje a preko papira sipajte pasulj, da testo ne raste dok se bude peklo.
Pecite 15 minuta na 180*. Posle 15 minuta izvadite tart iz rerne, sklonite papir i pasulj ( sačuvajte ga za drugi put) i stavljajte povrće. Na dno stavite izdinstan crni luk, preko stavite spanać, zatim sok od paradajza, kolutove paradajza i na kraju kolutove krompira. Svo povrće poprskajte uljem i začinite začinskim biljem, posolite i vratite u rernu na 20 minuta na 180*.
Verovatnije da bi tart bio ukusniji da je dodato 1 jaje ili neki sir da svo povrće poveže, ali i ovako je bilo sasvim zadovoljavajuće.

Vađenje tarta iz ovog kalupa je kao pesma.





Нема коментара:

Постави коментар