23. 5. 2015.

Pljeskavice od tikvica

Pljeskavice od tikvica

Lagane pljeskavice, idealne za večeru ili užinu. Možete dodati razno povrće da obogatite ukus, poslužite ih sa krem frešom ili kiselom pavlakom. Najbolje je koristiti mlade tikvice koje još nemaju veće semenke, ipak, ako koristite starije tikvice, kašikom izvadite semenke a ostatak izrendajte.

Potrebno je:


  • 2 manje tikvice
  • 1 struk mladok luka
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • brašno
  • začinsko bilje (majčina dušica)

Priprema:


  1. Tikvice izrendajte, posolite i ostavite 30 minuta da puste tečnost.
  2. Iscedite tikvice od viška tečnosti i stavite ih u činiju.
  3. Dodajte iseckan mladi crni luk, majčinu dušicu i umućeno jaje. 
  4. Sve promešajte, dodajte prašak za pecivo i brašna toliko da dobijete masu koja nije previše gusta, a ni retka.
  5. Sve izmešajte i pecite na vrućem ulju dok ne dobiju lepu braon boju. Da biste dobili jednake veličine možete se poslužiti modlama za krofne (u mom slučaju).

Pljeskavice od tikvica

Pljeskavice od tikvica

Pljeskavice od tikvica

Pljeskavice od tikvica


3 коментара: