9. 12. 2010.

Piletina na kineski način

Potrebno je

1 belo meso
2 jajeta
prezle
susam
brašno
pirinač
povrće po želji, u ovom slučaju je:
brokoli
crvena paprika
karfiol
prokelj
soja sos

Belo meso odvojiti od koske, iseći ga na trake. U činiji umutiti jaja, dodati brašno, napraviti smesu za pohovanje.
Ubaciti belo meso i uvaljati u smesu, zatim ga prebacite u mešavinu prezli i susama. Pržiti u dubokoj masnoći na srednjoj temperaturi 15 minuta.

Skuvati pirinač.

U masnoći u kojoj se pržilo belo meso, pod uslovom da nije mnogo, spustiti oprano povrće. Pržiti ga 10 minuta, ne duže, dodati supenu kašiku soja sosa. Isključiti i ostaviti da se ohladi.
Servirati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар