26. 9. 2011.

Salata od bundeve

Jedna veoma zdrava i brza salata.

Potrebno je:

200 g bundeve( ona sa belom korom)
4 kukuruza iz konzerve
1 beli deo praziluka
karfiola
brokolija
kukuruz šećerac 1 šoljica
najmanja konzerva mariniranih pečurki
so, biber, ulje, sirće
cimet, kurkuma, senf,

Iseckajte bundevu na kockice, karfiol i brokoli iskidajte na sitne cvetiće. Dodajte šećerac, i kuvajte na pari 30 min.  Kad se povrće ohladi sipajte ga u veću činiju.  Dodajte oceđene pečurke, iseckani kukuruz iz konzerve, praziluk isečen na kolutove.  Napravite dresing.  U manjoj teglici  sipajte kašičicu soli, pola kašičice cimeta, na vrh kašičice kurkume (nije obavezna), pola kašičice crnog bibera. Ulje i sirće po ukusu, dodajte 1 kašičicu senfa (ja sam stavila dižon senf sa celim zrnima). Zatvorite teglicu i jako protresite da se sve sjedini. Prelijte preko povrća i ostavite da se malo ohladi.
Meni se ova kombinacija jako sviđa, ali moji muški  su dodavali majonez, njima se tako svidelo.
O ukusima ne treba raspravljati :-)). 

3 коментара: