Borovnice su jako ukusne i veoma dekorativne. Zato sam se odlučila za ovu kombinaciju, a i kolači nisu mnogo zahtevni za izradu. podelite sastojke na mokre( jaja, mleko, ulje) i na suve ( brašno, prašak za pecivo, šećer).
Potrebno je:
200 g brašna
100 g šećera belog
100 đutog šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike ovsenih pahuljica
2 šake borovnica
2 jajeta
125 ml ulja
250 ml mleka
za ukrašavanje
šlag
1 kisela pavlaka 20 % mlečne masti
borovnice
Kao što sam već napisala odvojite sastojke na suve i mokre. U činiju sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, ovsene pahuljice. U drugu činiju stavite jaja, ulje, mleko. Izmešajte toliko da umutite jaja. Smesu dodajte u činiju sa brašnom. Na kraju dodajte borovnice. Promešajte lopaticom, i lagano sipajte u kalup za mafine. Da lakše sipate i da vam se ne proliva može vam poslužiti kašika za sladoled.
Pecite 30 min na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
Dok se kolači hlade umutite krem kojim ćete ukrasiti mafine.
Umutite šlag čvršće nego obično, dodajte kiselu pavlaku lagano mešajući. Krem sipajte u kesu za ukrašavanje i dajte im konačan izgled.
Potrebno je:
200 g brašna
100 g šećera belog
100 đutog šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike ovsenih pahuljica
2 šake borovnica
2 jajeta
125 ml ulja
250 ml mleka
za ukrašavanje
šlag
1 kisela pavlaka 20 % mlečne masti
borovnice
Kao što sam već napisala odvojite sastojke na suve i mokre. U činiju sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, ovsene pahuljice. U drugu činiju stavite jaja, ulje, mleko. Izmešajte toliko da umutite jaja. Smesu dodajte u činiju sa brašnom. Na kraju dodajte borovnice. Promešajte lopaticom, i lagano sipajte u kalup za mafine. Da lakše sipate i da vam se ne proliva može vam poslužiti kašika za sladoled.
Pecite 30 min na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
Dok se kolači hlade umutite krem kojim ćete ukrasiti mafine.
Umutite šlag čvršće nego obično, dodajte kiselu pavlaku lagano mešajući. Krem sipajte u kesu za ukrašavanje i dajte im konačan izgled.
Нема коментара:
Постави коментар