Za testo je potrebno:
300 g brašna
180 ml vode
1 kašičica origana
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašika ulja
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Ostavite ga u frižideru da stoji 30 minuta, za to vreme pripremite bešamel sos.
Bešamel:
3 kašike ulja
2 kašike brašna
250 ml mleka
1 čaša kisele pavlake ili kačkavalj
Ugrejte ulje, dodajte brašno i pržite brašno da dobije smeđu boju, postepeno dodajte mleko i mešajte da vam se ne stvore grudvice. Pomerite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U mlako možete dodati izrendan kačkavalj ( to je opciono, ja nisam prvi put koristila kačkavalj, ali drugi put kad sam pravila male pojedinačne tartiće onda sam onima koji jedu kačkavalj isti i stavila)
Nadev:
450 g čeri paradajza
100 g slanine
3 čena belog luka
majčine dušice
bosiljak
Na suvom tiganju poređajte slaninu i polako je pecite da se istopi masnoća. Dodajte iseckan beli luk i paradajz. Pomerite sa ringle.
Tart namažite margarinom, stavite papir za pečenje i preko njega razvučeno testo. Izbockajte ga viljuškom što sitnije na više mesta. Pecite ga 10 minuta na 180 stepeni.
Preko testa poređajte paradajz, pospite bisiljkom i majčinom dušicom. Preko paradajza sipajte bešamel sos. Pecite 15-20 minuta na 180 stepeni.
Sa ovi receptom možete da se bukvalno igrate. Ja sam u odnosu na originalni recept u testo dodala kašičicu origana, tart je imao ukus pice. U fil sam dodala slaninu, ako neko ne jede meso samo ga izostavite, tako da ovaj tart može biti vegetarijansko pa možda čak i vegansko jelo, ako bešamel napravite sa bujonom od povrća umesto sa mlekom, i naravno bez sira ili pavlake. Izbor je na vama.
Uživajte!
Izgleda super, i ja sam ga slično pravila i super je!
ОдговориИзбриши