Piletina je vrsta mesa koja se najčešće sprema i zato je neophodno imati razne recepte za pripremu. Pileći kari sigurno zaslužuje da ga isprobate, zahvaljujući kajenskoj paprici ovaj kari je pikantan. Ovo je jelo koje se kuva u jednoj posudi i veoma je lako za pripremu.
Potrebno je.
- 3 kašike kokosovog ulja (nije obavezno, možete koristiti suncokretovo ulje)
- 2 velika crna luka
- 2 kašike rendanog đumbira i seckanog belog luka
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/4 kašičice kajenske paprike
- 2 kašike mlevenog korijandera
- 1/4 kašičice kumina
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 1/2 pilećeg belog mesa isečanog na kocke
- 1/2 kašičice garam masale
- 1 kašika stabljike peršuna
- 2 kašike seckanog peršuna (listići)
Kao prilog možete poslužiti pirinač.
Priprema:
- U dubljem tiganju zagrejte kokosovo ulje, dodajte sitno iseckan crni luk. Pržite na niskoj temperaturi oko 30 minuta, da se luk karamelizuje. Dodajte đumbir i beli luk. pržite par minuta pa dodajte kurkumu, kajensku papriku, mleveni korijander i kumin. Pržite 2-3 minuta. Dodajte paradajz i posolite po ukusu. Krčkajte oko 10 minuta.
- Smanjire temperaturu i dodajte iseckanu piletinu. Dodajte stabljike peršuna. Kuvajte oko 30 minuta, ako je potrebno dodajte malo vode. Jelo ukrasite seckanim listovima peršuna.
Нема коментара:
Постави коментар